Днес Евелина работи заедно с посланик Коен в Монтана. Дипломатическата визита започна със среща с кмета Златко Живков. Програмата продължи с посещение в ромския квартал Кошарник, в който е построена изцяло нова детска градина по съвместен проект на Българо-швейцарската програма за сътрудничество и община Монтана.

„Искам да се уверя с очите си, че това което е направила Швейцария за общността е полезно”, заяви посланик Коен. Освен това така имам възможност да опозная регионите на България и техните различия.

Швейцария е осмият по големина инвеститор в България. Само през последната година три IT фирми от конфедерацията са разкрили свои представителства в страната. IT-секторът е един от най-силно развиващите се и България може да бъде хъб на информационните технологии за Балканите, счита още посланик Коен.

В Монтана тя посети и завод „Палемонтех”. Производството на палети е базирано в Технологичния парк на града е една от големите швейцарски инвестиции. В този случай обаче изделията, които се правят в Монтана са износ за конфедерацията.