"Екорали България" 2018, което е кръг от Световната купа на FIA за автомобили с електрическо задвижване, очаква рекорден брой екипажи в тазгодишното си издание, което ще започне в петък. Миналата година на старта застанаха 15 екологични превозни средства, а записванията за тазгодишното издание продължават.

До момента участие са потвърдили екипажи от България, Сърбия, Франция, Испания и Италия. Сред тях е и действащият световен шампион и победител от миналогодишното издание на "Екорали България" Валтер Кофлер (Tesla Model S).

В надпреварата ще вземат участие и отбори на няколко общини и различни институции като Столичния инспекторат. В състезанието стартират и отбори на журналисти от българските медии. Голямата атракция ще е допълнителният клас за състезатели с електрически велосипеди, които ще се пробват по дългото и нелеко трасе из Искърското дефиле.

В събота участниците в "Екорали България" 2018 ще се отправят към първите си състезателни етапи по изцяло новия маршрут на надпреварата, той преминава през Искърското дефиле и стига до курорта Вършец.

Финалът се очаква в неделя около 17 часа в курортния град.

Източник: dnevnik.bg