По време на работната среща бяха представени трите крайни продукта от изтеклата първа година на проекта. Това са: DVD "Да се раздвижим чрез народни танци”, DVD "Да спортуваме заедно” и готварска книга с национални храни. Принос към трите продукта с предоставяне на свое видео и презентации имаха всички осем училища-партньори, а за изготвянето на крайната им визия отговаряха представителите на Испания, Франция и Латвия.

Следващият етап от международния проект по Програма "Еразъм+" е посветен на хигиената и приготвянето на храната според изискванията на религиите на страните-партньори. В тази връзка за учениците бе подготвена тематична сесия, на която се запознаха с изискванията на исляма, православието, католицизма и юдаизма. Домакините бяха подготвили и допълнителна сесия по смехотерапия, забавни игри и походи сред природата. Чуждестранните участници успяха да научат интересни факти за историята, географията и културата на Република Турция. Атрактивно и забавно бе състезанието с интерпретация на скоропоговорки на различни езици, съвместните спортни игри и посещението в Научен център "Кайсери".

В един от големите търговски центрове на турския град беше представена изложба на български национални символи и храни. Демонстрирани бяха народни носии и фолклорни танци. Положително отношение към нашето сътрудничество изрази заместник-кметът на Район Коджасинан в Кайсери, както и началникът на местното управление на образованието.