1 319 нарушения на водачите са установени при извършване на контролна дейност от служителите на „Пътна полиция“. На провинили се водачи са връчени 295 акта и 880 фиша. 774 са нарушенията на скоростта. 110 шофьори са превишили скоростта въпреки знаците за ограничение и са засечени от стационарните камери.

144 водачи са се движели с нередовни пътни документи. Установени са 130 други нарушения на водачите. 37 не са спазили знаците за предимство, като трима са преминали на червен светофар, а други 3-ма са отнели предимство на пешеходец. 35 водачи са глобени за неизползване на обезопасителен колан или каска, 33 – за неправилно спиране и паркиране, 33 - за управление на технически неизправно МПС, 32 - за неправилни маневри, 31 – за неправилно движение по платното. 12 са заловените водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, 11 – без застраховка „Гражданска отговорност”.

Наложени са 47 принудителни административни мерки - 24 МПС за спрени от движение заради техническа неизправност, липса на застраховка „Гражданска отговорност” или регистрационни табели, 23 МПС - заради употреба на алкохол. Срещу 7 водачи са образувани досъдебни производства за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. Срещу други 12 за шофиране след отнемане на правоуправление по съдебен ред.