Срещата бе открита от директора на училището – г-жа Галя Богданова, която приветства всички с „Добре дошли!“, а главният учител г-жа Латинка Данова, представи целите на предстоящото обучение. Димитрина Иванова – завеждащ детски отдел в библиотеката при НЧ „Просвета 1925” – Мездра, в продължение на три учебни часа, накратко обясни на всички ученици от I-ви до IV- ти клас защо е нужно да четем, с какво помага книгата за развитието на едно дете и по какво се различават четящите от нечетящите деца.

Мултимедийните презентации, които беше подготвила, привлякоха вниманието на всички учители и ученици, а сюжетно-ролевите игри показаха на децата как могат да се забавляват дори и когато четат.

Обучението завърши с литературно-музикалната програма, представена от малките читатели, а библиотекарят Димитрина Иванова подари на екипа и децата от училището една роза, като розата на Малкия принц, с молба да я засадят и да се грижат за нея. А за да бъде силна и красива, трябва всеки ден й четат поне по една приказка. От своя страна домакините връчиха на госпожа Иванова благодарствена грамота.