© novinitem.com

Джипът се е движел в посока от Монтана към Видин. Водачът не се съобразил с въведена временна пътна сигнализация за ремонт на пътния участък, поставена в началото на селото в посока Монтана - Видин, навлязъл след пътните знаци, при което паднал в реката.

Според кмета на Доктор Йосифово Огнян Митов, най-вероятната причина за катастрофата е неспазване на предупредителните знаци, които били поставени поне на 10 места преди моста. Дали това наистина е така, или причината за тежкото произшествие е друга, предстои да бъде установено.

В нощта срещу събота на същото място в реката паднал велосипедист. Тогава 50-годишният мъж от селото се спускал по стръмната част на пътя, не успял да спре и поради липсата на предпазно съоръжения паднал във водата. Той се отървал без сериозни наранявания и бил изваден от реката от екип на пожарната.

© novinitem.com

Мостът е част от една от най-натоварените пътни отсечки в общината по трасето Монтана – Видин. Ремонтът му започна след дълги настоявания и протести от жителите на Д-р Йосифово.


Източник: novinitem.com