Относно проверките един от треньорите в школата – Стоян Стоянов подчерта, че уговарянето им е доста трудно, тъй като отборите не тренират. До момента бе изиграна само една контрола. Децата, родени 2010 година, победиха „Атлетик“ (Козлодуй) с 6:2.

Стоянов допълни, че ще бъдат организирани двустранни игри между възрастите, за да могат децата да се подготвят за първенствата.

Наставникът на „железничарите“ разкри, че от сезон 2022/2023 година мездренският клуб ще има нов набор. Така „Локомотив“ ще участва с пет формации, в които са картотекирани общо 85 деца.

„Имаме нова възрастова група – набор 2008/2009. При него проблемът е, че децата са по-малко, но имаме три момчета, дошли от Враца, които ще подпомогнат отбора. Трябва да имаме набор деца, това е изискване от Зоналния съвет“, разкри Стоянов.

През новия сезон обаче няма да има отбор при старшата възраст. Причината е, че няма подадени заявки за участие от останалите тимове в региона.

Стоян Стоянов разкри и какви са целите пред футболистите: „През новия сезон целта е първо място в набор 2010 година. При тях първенството ще бъде най-силно. С другите отбори се надявам да надграждаме и съм сигурен, че всеки от тях ще се представи добре“.

Шампионатите се очаква да бъдат подновени след 15-ти септември.