Центърът за предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие се помещава в сградата на бившата детска градина на ул. „6-и септември“ №1 и е дейност по проекта „Община Лом - в грижа за децата“. Основната му цел е предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие на територията на община Лом, насочени към 250 деца от 0 до 7-годишна възраст от уязвими групи, включително деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители.

Проектът предоставя следните интегрирани услуги за ранно детско развитие:

  • "Ранна интервенция на уврежданията" - с капацитет 30 деца и 50 родители;
  • "Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания" - с капацитет 15 деца;
  • "Предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения", "Семейно консултиране и подкрепа" и "Индивидуална и групова работа с деца и родители, вкл. и с деца и родители, които не са от уязвими групи, с цел посещаване на детска градина" - с капацитет 300 семейства;
  • „Подкрепа за осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията“ - с капацитет 500 потребителя;
  • „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище“ - с капацитет 30 потребителя.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз по процедура за директно предоставяне BG05M9OP001-2.004 “Услуги за ранно детско развитие“. Дейностите по проекта ще продължат до 31.12.2020 г.