Основният ремонт на читалището е най-голямата инвестиция, направена в Николово със собствени средства на община Монтана, заяви секретарят на общината Мариус Конов. Той прочете приветствие от кмета Златко Живков, който не присъства на събитието, заради официална визита в побратимения на Монтана град Шмалкалден в Германия.

„В Николово живеят будни хора, които не веднъж в историята си са отстоявали своите права и които заслужават да имат съвременна, подредена, европейска среда за работа, творчество и празници“, се казва в писмото на кмета.

Пред публиката говори кмета на Николово Димитър Стоянов и председателят на читалището Цеца Тодорова.

„Имаме три състава, работим с хореографи, библиотеката ни е богата, разказа тя. Фолклорният събор се прави всяка година в последната събота на август от незапомнени времена. Днес в него ще участват певчески и танцови групи от селата Славотин, Долно Белотинци, Липен, Замфирово и Горно Церовене. След програмата всички ще се съберем на площада. Поканили сме духов оркестър „Монт мюзик“ и традиционно ще завършим празника с хоро. Благодаря на кмета на Монтана и на целия екип, благодарения на които днес сме в тази приветлива среда, допълни Тодорова.