В първото занимание се включиха около 20 футболисти. Сред тях бе Момчил Танчев, който е на проби при юношите младша възраст. Нападателят е юноша на „Ботев” (Враца).

Старши треньорът Стоян Стоянов заяви за MediaNews, че подготовката ще премине в домашни условия. Футболистите ще тренират четири пъти в седмицата. Първенството се очаква да бъде подновено в средата на месец март.

Стоянов разкри, че децата, родени 2010 и 2007 година, са получили покани за два футболни турнира:

„Отказах единия турнир, който е в Сандански, защото го изместиха за по- рано и няма да бъдем подготвени физически. Евентуално, ако всичко е нормално в страната, ще участваме в другия, който е в периода 4-7 март в Бургас. В него ще участват децата, родени 2007 и 2010 година”, поясни старши треньорът.

Юношите старша възраст стартираха подготовката си като лидер във временното класиране. Възпитаниците на Владимир Найденов окупираха първото място с 22 точки и зимуваха на върха.

Добрата новина е завръщането към тренировъчния процес на Теодор Петков, който претърпя тежка катастрофа през лятото на миналата година. От ръководството се надяват, че играчът ще бъде готов за началото на първенството.

„За сега имаме една сигурна контрола с втория отбор на „Ботев” (Враца). Двубоят е на 6-ти февруари в Мездра. Надявам се, че ще изиграем още две-три контроли с мъжки отбори“, сподели Владимир Найденов. Младият специалист подчерта, че амбициите на тима са затвърждаване на първото място в групата.

Найденов разкри, че към детския тим на „червено-черните“ се е присъединил Валентин Докьов. Вратарят идва от един от основните конкуренти за върха – „Ботев“ (Враца).

Децата, родени 2007, 2010 и 2011 година, ще започнат подготовка в началото на следващия месец.