В турнира ще участват деца от девет възрастови групи. Малките „железничари”, родени 2010 година, ще играят по системата „всеки срещу всеки”. Мачовете ще бъдат в две полувремена по 25 минути с 5 минутно полувреме.

„Локомотив” ще се изправи срещу тимовете на „Олимпиец” (София), „Арда 999” (Кърджали), „Ботев 57” (София) и „София спорт” (София).

Първият мач е на 17-ти от 08:45 часа, когато „железничарите” излизат срещу „Олимпиец” (София). На следващия ден възпитаниците на Стоян Стоянов играят с тима на „София спорт” (София), а на 19-ти февруари – с „Арда 999” (Кърджали). Последният двубой на „железничарите” е на 20-ти февруари със състава на „Ботев 57” (София).

"Очаквам да сме първи, но конкуренцията е сериозна. Ние тренираме от 10 дни и в сравнение с останалите отбори сме изостанали игрово и физически. Сигурен съм, че децата ще се представят добре", сподели за MediaNews наставникът на малките "железничари" Стоян Стоянов.

© личен архив

Другата формация на „Локомотив” са родените 2007 година. В тази възрастова категория ще участват осем тима, разделени в две групи. В група 1 са съставите на „Изгрев 93” (Царевец), „Ботев 57” (София), „Миньор” (Перник) и „Арда 999” (Кърджали).

Децата на „Локомотив” са в група 2, където са отборите на „Олипмиец” (София), „Шумен 2007” (Шумен) и „Вихрен” (Сандански).

Първата среща за „червено-черните” е 17-ти февруари срещу състава на „Олимпиец”. Вторият двубой е срещу връстниците им от „Шумен”, а на 19-ти февруари - срещу „Вихрен” (Сандански).

Старши треньорът на тима Владимир Найденов сподели, че очакванията за турнира са състава да излезе от групите и да завърши на трето или четвърто място.

Финалната среща, в която ще се изправят първите отбори от двете групи е на 20-ти февруари, от 11:30 часа.

След края на турнира състезателите ще бъдат наградени. Организаторите са подготвили както отборни, така и индивидуални отличия.