Според досъдебното производство там си купили „чай“ / билка за пушене / и я издухали. После си тръгнали с пътническия влак влак № 20203 за Мездра. Началникът на влака Б.Т. проверявал пътниците, повече от който слезли на спирки преди гара Зверино. Двамата хулигани няколко пъти го питали кога ще пристигнат в Мездра. След поредното питане началникът на влака им направил забележка, която явно ги разгневила.

Преминавайки през два от вагоните, агресивните непълнолетни започнали да ритат, да дърпат и да удрят с ръце седалките, като на 15 от тях откъртили облегалките за глава. След спирка Люти брод началникът на влака установил пораженията и подал сигнал на ж.п. гара Мездра. Когато влака пристигнал в гарата, там вече били служители на Сектор „Опазване на обществения ред в железопътния транспорт“ към Зонално жандармерийско управление Мездра и прибрали двамата гамени.

Съдът в Мездра признал Н.В.А. за виновен и го осъдил на осем месеца „лишаване от свобода” условно с три години изпитателен срок. Роки получил същата присъда, но след групиране на наказанията, наложени по НОХД № 28/2019 г. по описа на Районен съд – Мездра и НОХД № 916/2018 г. по описа на врачанския Районен съд, му е определено едно общо, най-тежко наказание от една година „лишаване от свобода”, отложено за изтърпяване за срок от три години. Делото е разгледано в Мездра на 19-ти март и присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Враца.