На 11 юли миналата година 53-годишният Т. К. от село Моравица дошъл в Мездра, за да изтегли пари от дебитната си карта. Той помолил служителката в банковия клон на ЦКБ да му помогне. След като изтеглил 50 лева от картата си, мъжът излязъл и седнал на пейката срещу банката в Алеята на кестените. Сгънал листчето с ПИН-кода и разписката около картата и ги оставил до себе си на пейката, след което ги забравил.

Междувременно около 18:30 часа двамата младежи И. И. и Х. Х., се разхождали край близкото заведение и забелязали на земята до пейката банкова карта с листчета, откъдето разбрали ПИН-кода и баланса по сметката - 680 лв.

Доволни от находката си, двамата веднага отишли до най-близкия банкомат и изтеглили сумата от 400 лева и още 200 лева от друго АТМ устройство. Разделили си парите, откупили с тях оставения там по-рано мобилен телефон в заложна къща. Останалата сума изхарчили за таксита до Враца, покупки и развлечения на басейна в близкото село Синьо бърдо.

На следващия ден Т. К. установил липсата на банковата карта и отново посетил клона на ЦКБ в Мездра. Справката показала, че по сметката му останали 50 лева, както отразените транзакции предишния ден.

В хода на разследването, както и изготвената видео-техническа и идентификационна експертиза, двамата извършители на деянието били установени.

Предстои делото да продължи в съда.