© Боен клуб Сила

Врачанският боен клуб изведе двама свой бойци които излязоха в октагона отлично подготвени. Николай Петров надви четирима от опонентите си в категория до 57кг. Златният медалзатвърдимястото му в националният отбор по ММА на България.

Цветомир Тодоров, който се състезаваше в категория до 66кг. при мъжете имаше доста силни опоненти, които бяха седем на брой. На 1/8 финала в първата си среща се изправи срещу доста корав боец от „Аргус”(Казанлък). Тодоров успя да победи с ключ на крака. В 1/4 финалната среща се изправи срещу състезател на „Риал Пейн” (София), който е шампион по борба, но още в първия рунд Цветомир го надви с TKO.

На финала се изправи срещу шампиона в категорията, с който направиха зрелищна среща. Финалът на Цветомир беше доста оспорван, поради което двама от съдиите дадоха равен резултат. Това наложи двамата претенденти за титлата да изиграят и четвърти рунд, в който врачанският състезател успя да събере сили и да се наложи над Здравко Димитров от ММА „Шумен”. Така Цветомир Тодоров стана номер едно при мъжете до 66кг.

По време на награждаването Цветомир Тодоров бе отличен с най – техничен състезател в първенството и бе награден от президента на Българска федерация по ММА г-н Станислав Недков.

Двамата състезатели на боен клуб „Сила“ си осигуриха места в Националния отбор по ММА на България в съответните девизии.

Треньорите Асен Асенов и Ивайло Русинов споделиха, че са изключително доволни от своите състезатели. Уверени в тях и в останалите момчета и момичета от клуба продължават ежедневната си работа за постигане на високи спортни постижения.