На момичето са причинени хематом на главата и охлузни рани по двете ръце в областта на лактите и на десния крак в областта на коляното. Пострадалата пешеходка е транспортирана до ФСМП Берковица, където й е оказана медицинска помощ и е освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

Тестът на водача за употреба на алкохол е отрицателен, проверката с драг чек отчела положителна проба за наличие на наркотични вещества.

На нарушителя са съставени четири акта по ЗДвП – за управление на нерегистрирано МПС, за липса на необходимата категория за управление на МПС, за шофиране след употреба на упойващи вещества и за реализирано ПТП. Задържан е в полицейския арест на РУ Берковица за 24 часа. На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство.

Час по-късно е подаден сигнал за възникнало ПТП с пострадал пешеходец в ж.к. „Пъстрина” в гр. Монтана. Сформирана е дежурна оперативна група, която е посетила местопроизшествието и извършила оглед.
Установено е, че 60-годишен водач от областния град при управление на товарен автомобил "Пежо Боксер" при движение на заден ход не се убеждава, че пътят зад него е свободен, и блъска със задна част пресичащата 76-годишна пешеходка от с. Трифоново, общ. Монтана.

Вследствие на реализираното ПТП пешеходката е транспортирана в ЦСМП Монтана за преглед, където е установено, че с фрактура на три ребра и хематом на дясното око, без опасност за живота. Пострадалата е приета в отделение по хирургия в МБАЛ - Монтана.

Пробата на водача за употреба на алкохол е отрицателна. Съставен му е акт. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.