Намерихме участниците във формация "Improvviso" малко преди репетицията им. Ръководителят на групата доц. Галина Попова с охота се съгласи да разкаже за "странното" на творческите им експерименти и оправда незнанието на Врабчев, защото и те никога не знаят какво ще зазвучи от импровизациите им осъществявани на интуитивен принцип.

„ Звукът със своите вибрации тонизира човека, защото всичко в нас вибрира, всичко е звук. Собственият ти звук може да те лекува, а също и да те разрушава, може да те извиси или да рухнеш под въздействието му. Има наука „Звукотерапия” и ние работим по утвърдени методики на известните звукотерапевти Уйлям Пери и Джордж Голдман правейки наша творческа импровизация, която става на базата на интуицията.

На практика един от нас тръгва и другите се включваме, следваме го. Това е трудно, но ние сме хармонични помежду си. Човешките ни отношения създават музицирането. Всяко нещо, което изпяваме не записваме с ноти, то е еднократно, единствено, неповторимо е дори за нас самите.” Доц. Галина Попова обясни че във формацията им има актьор, режисьор, лингвист, икономист, програмист, политолог, инженер, различни по професия хора са, обединени от звука и неговите техните възможности като терапевтично и музикално изразно средство.

С огромно любопитство изслушахме репетицията на формацията и се удивихме от невероятното въздействие на гласовия потенциал на изпълнителите. А вечерта с началото на спектакъла „Светилището”, първите интуитивни звуци на „Improvviso” се издигнаха над останките от храма на плодородието и донесоха на публиката атмосферата на древен ритуал, показващ връзката на човешкият дух с Космоса, със звездите и с върховния Бог на траките - Слънцето.