В патронажа е доставено и монтирано професионално кухненско оборудване: електрическа печка с шест квадратни плочи, скара електрическа тръбна с 22 бр. нагреватели, хладилник, фризер тип „ракла“, електрически бойлер, електрически фритюрник, шкаф маса крайстенна с плъзгащи се врати и междинен плот, шкаф за посуда с врати и междинни плотове, маса работна островна с долен плот, работен шкаф с два умивални басейна, със стойност на договора 29 893,00 лв. с ДДС.

Домашният социален патронаж е алтернативна форма на социална услуга, предлагана в Община Берковица. Тя е свързана с потребностите на хора от общината и е в съответствие с Европейската концепция за децентарализация на социалното обслужване. Основната цел на проекта е да бъде повишено качеството и капацитета на предлаганите от Домашен социален патронаж услуги.

В Домашен социален патронаж в гр. Берковица се обслужват 200 потребители от гр. Берковица и близките населени места. Това са възрастни хора и лица с увреждания. На ползвателите на услугите, предоставяни от Домашен социален патронаж се предлага:

-Приготвяне и доставяне на топла храна – предлага се топъл обяд.

-Административни и здравни услуги – съдействие и снабдяване с необходими помощни средства при инвалидност и тежки заболявания; подаване на необходимите документи за кандидатстване за месечни помощи, за отоплителни материали през зимния период и др.

-Битови услуги със средства на лицето – закупуване на хранителни продукти, хигиенни материали и вещи от първа необходимост, заплащане на топлинна енергия, електроенергия, телефон, вода, данъци и др.

Предлаганата социална услуга ще допринесе до свеждане до минимум на потенциални рискове от социална изолация и институализация.