Къде да поставим подслушвателни устройства, за да работят ефективно

Подслушвателни устройства може да се крият в различни, добре познати в ежедневието ни предмети, които не будят подозрение, като химикалки, мобилни телефони, играчки, вази, саксии, кафеварки, часовници, бижута, компютърни мишки и др. Подслушвателни устройства може да бъдат вградени в предмети, или да бъдат допълнително скрити на подходящо място. Когато използваме подслушвателни устройства, за да гарантираме личната си сигурност или самите ние ще участваме в разговора, който е важен за нас и искаме да прослушаме допълнително, може да скрием шпионската техника и по тялото си, за да имаме непосредствен контрол върху нея.

Колкото по-малки подслушвателни устройства избираме, толкова по-лесно е да бъдат скрити

За да са функционални в различни ситуации е добре да се захранват с батерии, за да може лесно да ги пренасяме и позиционираме на местата, на които имаме нужда от тях. Бъдете внимателни и подменяйте редовно батериите, за да не се окажете неприятно изненадани с неработещи подслушвателни устройства, когато най-много разчитате на тях.

Подслушвателни устройства с възможност за запис са най-предпочитани

Те са оборудвани с вградена или външна карта памет, на която се съхраняват разговорите, които са предизвикали интереса ни. Проверявайте периодично свободното място, прехвърляйте на компютъра си записите, които са ви важни, а други изтривайте, за да разполагате винаги с подслушвателни устройства в работна готовност.

Използват ли подслушвателни устройства и по отношение на нас самите - как да разберем

Както стана ясно от изложеното до тук, с напредъка на новите технологии, разнообразието от подслушвателни устройства става все по-голямо, а те са все достъпни. Логично всеки си задава въпроса дали и неговите разговори не са обект на интерес за някой, който е използвал ловко подслушвателни устройства. Ако те са поставени майсторски е трудно да бъдат разкрити, но може да използвате няколко трика, за да осуетите ефективната им работа. Добре е да провеждате важните си разговори на различни места, тъй като в повечето случаи при поставяне на подслушвателни устройства, те са съсредоточени в определено помещение. Фоновият шум по време на разговор също пречи на качествената работа на повечето видове подслушвателни устройства. Ако изпитвате съмнение най-добре се консултирайте със специалисти, тъй като многообразието на подслушвателни устройства прави откриването им доста трудна задача.