На събранието бяха връчени отличия от името на министъра на вътрешните работи на 35 служители за съществен принос при постигането на добри резултати. Те нареждат дирекцията в Монтана от началото на годината на осмо място в страната, уточни комисар Ивайло Антонов – директор на ОД на МВР. Почти половината от всички регистрирани престъпления са битови. По голяма част от тях са разкрити.

Отчетено е намаление на кражбите с около 25 на сто, сравнено с периода миналата година, а разкриваемостта им е увеличена с 9 на сто. По линия на пътен контрол са констатирани 7000 нарушения. Главният секретар на МВР е оценил като добра работата на дирекцията в борбата с контрабандата. От началото на годината полицаите в Монтана са иззели 150 хиляди къса цигари, съобщи комисар Антонов.

По случай празника с „писмена похвала“ от министъра и от директора на националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението са наградени и 11 служители. Грамотите им бяха връчени от комисар Венцислав Райков – директор на регионалното управление.

В края на събитието служителите на полицията се отправиха с шествие към паметника на загиналите във воините, където отдадоха почит с поднасяне на венец