Преди около месец кметът на Мездра се срещна с новия директор на Областно пътно управление (ОПУ) - Враца Веселин Николов и му показа какво е състоянието на път III-103. Благодарение на целенасочените действия от страна на градоначалника и на директора на ОПУ Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) отпусна средства за ремонт на третокласното шосе.

Събков заяви, че е изключително доволен от бързата реакция на стопаните на пътя. Според него се работи качествено и отговорно. Кметът обаче не е удовлетворен от размера на финансирането. "Отпуснати са средства за преасфалтиране на 1 650 кв. м. от пътя, които са крайно недостатъчни. Целият път от разклона на Е-79 до землището на село Горна Бешовица е в много лошо състояние. В това се убедиха работниците и представителите на АПИ, когато видяха състоянието и основата на пътя. Той не е проектиран за такава товароносимост, при каквато редовно се използва. Необходими са още доста средства, за да довършим трасето и да го направим проходимо при съвременните условия“, заяви по време на инспекцията Генади Събков.

Кметът на Мездра е провел предварителен разговор и с изпълнителния директор на АПИ инж. Дончо Атанасов, който е поел ангажимент за допълнително финансиране. На този етап то все още не е факт, поради което Събков ще продължи разговорите за отпускане на допълнителни средства за подобряване състоянието на най-критичните участъци от трасето.

"Очаквам ремонтът да завърши до края на тази седмица. Това е едно добро начало, но в никакъв случай не е удовлетворително. Ще бъда изключително настоятелен в исканията си за отпускане на средства за подобряване състоянието на пътя, по който преминава голям пътникопоток. По него се движат моторни превозни средства не само от шест от селата в община Мездра, но и се осъществяват връзките с общините Роман и Бяла Слатина“, допълни кметът на Мездра.

Той благодари за бързата реакция на ръководството на ОПУ - Враца и заяви, че ще продължи целенасочените си действия да настоява АПИ да отпусне допълнителни средства за подобряване състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на община Мездра.