Както MediaNews вече писа, часове преди настъпването на Новата година в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Мездра, проплака последното родено за 2018 година бебе. Малкият мъж се появи на бял свят в 17:36 часа и е с идеални атлетически параметри - 3,350 кг и 50 см.

Щастливата майка Иванка Димчева разказа, че това е вторият й син, на когото е избрала името Цветозар. "Кръстихме го на майка ми, която се казва Цветана. Баткото е на 4 години и половина и вече иска да си играят с братчето. Благодаря на целия екип в отделението за грижите и вниманието, с които се отнасят към всички нас, пожелавам им много здраве и да бъдат все така добри и грижовни!".

Завеждащият отделението д-р Владимир Цеков каза, че през 2018 година в отделението са се родили общо 197 деца, от които 105 момчета и 92 момичета, което по-малко от предходната.

"Усещането е неповторимо, когато поемеш в ръцете си нов живот, на когото му предстои един дълъг и неизвестен житейски път. За съжаление, в моя роден град новородените са само 75. 87 от новородените са от Враца и 25 от Роман. Имаме и единични раждания от Ботевград и Монтана. Когато се върнах в Мездра, заварих един прекрасен екип, с който работим безупречно, за което им благодаря. Това е и причината да имаме само благополучни раждания, а това, че при нас идват от цялата област, е признанието на пациентите. Това е тяхната оценка за нашата работа", допълни д-р Цеков.