Турнирът бе открит с танц на мажоретките от ДГ "Слънчице". В надпреварата участваха четири отбора от четири детски градини в Мездра – ДГ „Слънчице”, ДГ „Мир”, ДГ „Детелина” и ДГ „Роза”. Директорите на детските заведения изтеглиха жребий, който определи съперниците в груповата фаза.

Първият финалист се оказа ДГ „Слънчице”, който победи децата от „Детелина” с категоричното 11:0. Втората среща противопостави детските градини „Мир” и „Роза”. Този двубой бе по-оспорван. Победител в него с резултат 4:2, осигурявайки си място на финала, бе съставът на „Мир”.

В битката за трето и четвърто място един срещу друг се изправиха отборите на детските градини „Детелина” и „Роза”. Малките детелинки загубиха с 1:3 и така финишираха на четвърто място в тазгодишния турнир. Трети станаха малките футболисти от „Роза”.

Шампионската купа вдигнаха малчуганите от ДГ „Слънчице”, които надиграха с класическото 3:0 децата от „Мир”.

Всички участници получиха медали и шоколади, а всеки отбор – купа, грамота и по една футболна топка.

Наградите бяха раздадени от заместник-кмета „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности” – Нели Минева, младши експерта „Спорт и младежки дейности” – Никола Кръстев и старши треньора в школата на „Локомотив” (Мездра) – Стоян Стоянов.