В педагогическата работилница за учители възпитателите използват електронен дневник, облак за споделяне на информация навсякъде и по всяко време. Работилницата за родители е насочена към родителите на малките възпитаници, които имат уникалната възможност своевременно да получават информация за своето дете, по всяко време.

В третата работилница за деца участват възпитаници от яслената и предучилищните групи. Тук те работят с платформата ENVISION. Чрез нея децата се обучават да работят с мишки, компютър и интерактивна дъска. По този начин се подобрява комуникацията между децата, учителите и родителите. Първоначално родителите на малчуганите са били скептични, но сега, след видимите резултати, категорично подкрепят ръководството в това начинание.

"Много деца не работят в къщи с компютър, но в детската градина започнаха и го правят с голям интерес. Децата много се радват, че работят с компютъра, тъй като устройството никога не им прави забележки - само намига, ако отговорът е грешен. Те се чувстват значими и освободени в образователния процес. Работата с "мишките" ги кара да бъдат креативни. Родителите ни подкрепиха в това наше начинание и сега всички сме един отбор в името на нашите деца“, каза Атанаска Христова.

Сред гостите на педагогическия форум бе началникът на Регионално управление на образованието във Враца Галина Евденова. Тя бе впечатлена от педагогическите практики, които екипът на Детска градина "Слънчице" е въвел и успешно прилага. "Не случайно съм тук, защото бъдещето е това. Радвам се, че екипът на Детска градина "Слънчице“ е поел това предизвикателство. Ще има още подобни работни срещи, на която ще можем да покажем и на други детски градини, че няма нищо невъзможно. Да, наистина това обучение изисква време, търпение и най-вече умения. Изключително съм радостна, че в преобладаващата част от екипа на ДГ “Слънчице“ е от млади колеги, които наистина притежават високи дигитални компетентности и помагат на децата в този дигитален свят“, сподели Евденова.

Сред гостите на педагогическия форум бяха представители на всички общини в област Враца.