С помощта на жива сила и техника се дезинфекцират също пешеходни зони и зони за отдих, паркинги, детски площадки и обществени места с най-голям пътникопоток. По график се извършва миене и дезинфекция на контейнерите за твърди битови отпадъци и на кошчетата за боклук.

От началото на следващата седмица ОбП „Чистота“ ще започне поетапното премахване всички нерегламентирани сметища, регистрирани на територията на община Мездра: с. Боденец – в м. „Долец“ и под стопанския двор, с. Крета – при помпената станция и над стопанския двор, с. Моравица – в района на стария път от Мездра за Моравица, с. Люти дол – в м. „Чумини колиби“ и дерето под подпорната стена за м. „Клисура“, с. Горна Бешовица – в м. „Блъснати брег“, с. Долна Кремена – под стопанския двор и в м. „Бряста“, с. Дърманци – по пътя между с. Дърманци и с. Лик, с. Зверино – по пътя между с. Зверино и с. Игнатица, с. Крапец – в м. „Ракошник“, с. Лик – водостока по пътя за с. Ослен Криводол, с.Люти брод – стопанския двор, гарата и м. „Лаката“, с. Зли дол – дерето при гробищния парк и на отбивката преди разклона за селото.

Ако метеорологичните условия позволят, премахването на нерегламентираните сметища трябва да приключи до 13 април. След почистването на въпросните места да бъдат поставени забранителни табели. Последващ контрол и отговорност при ново замърсяване ще носят кметовете и кметските наместници на съответните населени места.