В дисциплината четирибой, при момичетата под 14 години, СК "Атлет" (Мездра) ще бъде представен от Сияна Митова и Деница Ценова.

В Националния шампионат за мъже и жени ще участват едни от най-добрите ни атлети. Мездренската атлетическа школа ще бъде представена от седем бегачи - Иво Балабанов, Мирослав Спасов, Александър Василев и Таня Димитрова от СК „Атлет – Мездра”, Иван Андреев и Митко Ценов от СКЛА „Митко Ценов Рънинг Тийм”. Дебют за годината ще направи Милица Мирчева от СК „Атлет – Мездра”. Осмият представител от желедничарския град е състезаващият се за АК „Орхание-Ботевград” и треньор на СК „Атлет” – Йоло Николов.

Всички състезатели ще спорят за медалите в дългите дистанции. На старта на 1 500 м-мъже ще застанат Иво Балабанов, Мирослав Спасов и Александър Василев, които ще се състезават със своя треньор Йоло Николов. Националният рекорд е 3:39,5.

Митко Ценов и Йоло Николов ще спорят в коронната дисциплина 3000 м стипълчейз.

На 5000 м ще стартират Александър Василев, Мирослав Спасов, Иво Балабанов от Атлет-Мездра, Иван Андреев СКЛА” Митко Ценов Рънинг Тийм” и Йоло Николов от „Орхание-Ботевград”

В дисциплината 1500 м при дамите ще стартира Таня Димитрова СК „Атлет-Мездра” .

Милица Мирчева ще направи своя дебют на 5000, заедно с Таня Димитрова. Основен опонент за титлата в тази дисциплина на Милица ще бъде Маринела Нинева.