Детският комплекс в Мездра отчете резултатите от общинското ниво на Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. В него се включиха повече от 30 подрастващи художници от града. Участниците в конкурса бяха разделени в три възрастови групи в три категории. Художествените творби оцени жури с председател Лили Николова. Наградите на призьорите връчи кметът инж. Генади Събков.

С първа награда в групата от 6 до 9-годишна възраст бе отличена рисунката на Катерина Гетова от СОУ „Иван Вазов”. Нейни подгласнички станаха Магдалена Стефанова и Мартина Йорданова - и двете от ОДЗ 2 „Слънчице”.

Във възрастовата група от 10 до 14 г. на първо място се нареди Анна Митова от ОУ „Христо Ботев”, втора е Габриела Василева от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, а трета - Евелин Савова от СОУ „Иван Вазов”.

При 15-18 годишните призьори станаха Габриела Димитрова и Илиян Тодоров, и двамата от СОУ „Иван Вазов”.

В категорията за възпитаници на Детския комплекс бе отличена картината на Зорница Христова, а в категорията за ученици със специални образователни потребности първи е Венелин Кръстев, а втори - Лазар Филипов, и двамата от СОУ „Иван Вазов”.

Призьорите получиха грамоти и предметни награди. Областният етап на конкурса ще се проведе в края на май, а заключителният, национален етап е през септември.