Гости на юбилейното тържество бяха кметът на Мездра Генади Събков, бившите директори Маргарита Василева и Стоянчо Христов, както и дългогодишните учители, оставили дълбоки следи в живота на детската градина - В. Нинова, В. Живкова, М. Димитрова, М. Тодорова.

Празникът бе открит от директора на детското заведение Габриела Стойчева, която поздрави присъстващите с добре дошли и изказа своята дълбока благодарност към родителите, поверили децата си на грижите и любовта на целия екип.

"Като наследник на първото детско заведение в града ни, Детска градина "Роза" е пазител на традиции и ценности, но и носител на новостите и предизвикателствата в образованието на най-малките. Вече трето поколение мездренчани прекрачват прага на ДГ "Роза". За нас е щастие и гордост, когато на прага стъпи родител и каже: "Вие може да не ме помните, но аз бях тук на детска градина и желая и моето дете да посещава същата детска градина!".

Директорът припомни дългия път изминат през тези 50 години, за всичките 38 учители и петима директори, за които "Роза" не е само работно място, а втори дом, второ, голямо семейство, място, където всеки е оставил частица от себе си.

В израз на признателност и благодарност заслужилите учители и директори, посветили живота си на децата, получиха по една красива роза, символ на детската градина. С особен трепет всеки един от тях си припомни първия дневник на първите групи на детската градина.

Кметът на Мездра също поздрави екипа, децата и родителите като им пожела много здраве, много търпение и любов в грижата им към децата.

На празник като на празник! След официалните речи, настъпи време за купон, изпълнен с много песни, танци и усмихнатите вълшебства, подарени на малките палавници от Детско цирково шоу "Арталес" и водещия Емил Михов - Емо, който успя да си "открадне" десетки щастливи усмивки за коледната елха.

Смях, песни, танци и приказни герои завладяха импровизираната сцена. Танцът на патета, изпълнен от най-малките възпитаници на градината юбиляр предизвика бурните аплодисменти на многобройната публика.

Най-притегателна за погледите на малките палавници бе огромната торта, подарена за рождения ден детското заведение от сладкарница „Феличе”, която бе зорко пазена от двата балонени Мики и Мини Маус.