„Имаме деца и в двете възрасти, за сега нови попълнения не се очакват. Разликата е, че тази година първенството е за набор 2009. Ние в тази възраст имаме трима играчи, които тренират с 2010. Сега ще играят вече и мачове заедно.“

За момента има само една уговорена контролна среща. В нея набор 2010 ще играе с връстниците си от „Севлиево“. Проверката ще се изиграе в началото на август. Предстои да бъде уговорен и терена, където ще се проведе срещата.

Водят се разговори за още контроли, но към момента няма друга сигурна проверка.

През август на възраст 2012/2013 предстои участие във футболния турнир „Мистрал къп“ в Несебър. Надпреварата ще се проведе в периода 13-18 август.

Турнирът ще се играе във формат Футбол 9, с 12 отбора, разделени в 4 групи по три състава.

До момента записаните тимове са 7 – „Локомотив“ (Мездра), „Враждебна“ (София), „Марица“ (Ясно поле), „Шампиони“, „Свиленград“, „Олимпик“ (Варна) и „Несебър“.

Новият сезон в отделните първенства ще започне след средата на септември. Наставникът Стоян Стоянов коментира и какви са целите пред неговите формации:

„С набор 2012/2013 да надграждаме от миналата година, да побеждаваме и най-вече децата да се учат и да играят добре“.

„С другата възраст 2010 вече вдигнахме нивото. Станахме шампиони в първенството, победихме и в последните турнири. Надявам се, че отново ще сме първи“, каза още Стоянов.

Малките таланти на „железничарите“ ще тренират четири дни в седмицата, а заниманията ще бъдат в часовете преди обяд.