Проектът "Твоят час" на Министерството на образованието и наукaта е за придобиване на компетентности за занимания по интереси, а групата от 25 деца е в раздела по Декоративни изкуства. За целта е създаден специален Арт клуб "Колорит".

По проекта се осигуряват материалите, а малките художници показват фантазия и творческо въображение. Първата изложба на групата бе на 14 март - деня, в който празнуваха 55-годишнината на Трето ОУ в залата на Драматичния театър, а сега изложбата украси галерия "Кутловица“ на Дружеството на художниците "Тенец" в Монтана.

В областта на талантите изучаването на стъклопис е едно предизвикателство, сподели Виктория Михайлова. Тя получила и подкрепата на директорката на училището Мариана Калеева, а желаещите ученици били много повече. Работи се с професионални бои по определена технология.

"Самото рисуване върху стъкло е много трудно, но интересно", казаха Петьо и Ивайло от 5-ти "б" клас. Обичайно рисували върху лист хартия и им били нужни адаптация и усилия да свикнат със стъклото. Под вещото ръководство на арт-педагожката те се научили да стилизират цветя, растения, животни и различни орнаменти и първоначално създавали графичен проект за украсата на всеки предмет. Ценителите на арта отличиха голяма част от експонатите на малките изкусни майстори.