Финч е нов робот за обучение по Компютърно моделиране и Информатика. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране. Насочен е предимно към деца от началните класове, но може да се използва и от подрастващи, тийнейджъри и студенти при първите им стъпки в програмирането. Роботите са лесни за управление и навигация. Те могат да се движат, да рисуват и сменят цветовете си. Работата с тях развива логическото, стратегическото, критическото мислене, въображението и компютърните умения.

Това е урок, който трябва да научи всеки ученик, ако планира да програмира компютри, роботи или всякакви компютризирани технологии. Роботите се използват в много училища по света, а от миналата година вече са и в България, от тази есен и в област Враца. Целта е нашите ученици не просто използват технологията на бъдещето, но и да ги изграждат.

Първите демонстрации на ученици във Враца ще бъдат направени в сряда, 11 октомври, от 10.00 часа в Детския отдел на Регионална библиотека "Христо Ботев".