Инцидентът е станал по време на игра на малчугани между кварталите „Кулата” и „Нефела” край града.

По последна и непотвърдена информация 11-годишно момче неволно е съборило пневматичната пушка и е възпроизвело изстрел със сачма. То е брат на майката на пострадалото дете.

От МВР съобщиха, че оръжието е законно притежавано от член на семейството. Все още се изяснява кой точно е произвел изстрела, допълниха от полицията.

Пострадалото дете веднага е транспортирано с военен хеликоптер към болница "Пирогвов" в София, съобщиха от Министерство на отбраната (МО).

"Хеликоптер "AS 532 Cougar" с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) изпълни успешно задача за авиомедицинска евакуация днес. По искане на Министерството на здравеопазването и с разрешение на началника на отбраната, бе изпълнен полет по маршрута 24-а авиобаза Крумово - Враца - София, за да бъде превозено пострадало дете, на което да се окаже спешна медицинска помощ", посочиха от МО.

Хеликоптерът е излетял в 18:25 ч. от авиобаза Крумово за Враца и се е приземил в София в 19:45 ч. С него са превозени медицински екип и пострадалото дете, което е отведено в болницата, допълниха още от военното ни министерство.

"В спешната университетска болница "Пирогов" беше транспортирано дете на една година и шест месеца, простреляно във Враца", съобщиха и от лечебното заведение.

Мултидисиплинарен екип от болница прави актуална оценка на състоянието му и прави всичко необходимо в борбата за живота и здравето му, се посочва още в съобщението.

В лечебното заведение са и родителите на пострадалото дете, които са около 20-годишни. Те обаче отказаха да разкажат подробности за случилото се, но заявиха, че изстрелът е произведен в следствие на инцидент.

МО, МВР, Пирогов, nova.bg, БТА