Юбилейното издание бе открито официално тази вечер от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова сред стените на средновековната крепост „Баба Вида“. От сцената на Летния театър тя поздрави зрителите, дошли за началото на фестивалните събития. „Искам да изкажа своето удовлетворение от факта, че намеренията на общинското ръководство да превърнат красивия ни град във фестивална сцена през цялото лято, се увенчават с успех. Освен традиционните събития, през последните две години организирахме успешно още няколко нови фестивала като Младежкия „Summer Vibes Festival“, фолклорния “Синия Дунав“, Летните музикални празници и др.“ – каза тя. И подчерта, че за пореден път във Видин ще си дадат среща модерни и традиционни изкуства и много талантливи творци ще зарадват със своите изяви видинчани и гостите на града.

От името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и от свое име Борисова пожела успех на всички участници в юбилейното издание.

Програмата на фестивала продължава утре с театрална работилница за деца под наслов „Първи стъпки на сцена“, от 10:30 ч., до БиблиоПощата.

От 19:00 ч., на сцената на крепостта „Баба Вида” Градски духов оркестър - Видин ще представи „Музиката на 80-те и 90-те“, а от 19:40 ч. е моноспектакълът „Страсти Илиеви“ на Иван Рангелов.

Входът за всички събития в рамките на фестивала „Дунавски вълни“ е свободен.