Заедно с д-р Митов, на срещата беше и Зоран Сибинович - селекционер-овощар. Той открива и изолира ендемични видове овощни култури в различни райони на Балканския полуостров. Създател на 16 хибридни сорта сливи и кайсии. Контактува редовно с овощари от Видинско.

В разговорите се коментираха въпроси за бъдещо сътрудничество. Д-р Митов е от български етнически произход и има огромното желание да бъде полезен със знанията си и да се запознае с негови колеги, специалисти по инвазивна кардиология от Северозападна България и МБАЛ "Христо Ботев“ - Враца.

Красимир Богданов запозна гостите с част от депутатите и съдейства за установяване на контакти с Министерството на здравеопазването. Той припомни, че връзки между Враца и Зайчар вече съществуват по линия на музеите в двата града. Всички се обединиха около мнението, че натрупаните предразсъдъци, могат да се преодолеят най-лесно, когато хората от двете страни на границата контактуват по-често. В края на срещата народният представител от Патриотичния фронт отправи покана към присъстващите да посетят Враца.