На срещата с управителя д-р Валя Василовска Красимир Богданов се запозна с проблемите на болницата. По време на разговора, управителят сподели, че търси възможности и начини за увеличаване броя на клиничните пътеки, което ще даде възможност за използването на пълния капацитет на здравното заведение.

Д-р Василовска представи отчета за предходната година, който е доказателство, че болницата почти няма задължения, предвид тежката ситуация в областните здравни заведения. Тя разясни също, че повечето проблеми са свързани с факта, че самата болница е търговско дружество, което създава пречки в реализирането на някои идеи, въпреки отличните условия на сградния фонд.

В подкрепа на думите си, тя показа на госта реновираните болнични стаи, съвременното медицинско оборудване го запозна с допълнителни медицински услуги, които предлага здравното заведение - апаратурата за ехокардиография, ехографии на коремните органи и щитовидната жлеза, велотест, холтер, специализирания кабинет за детска рехабилитация, водния сектор и тангенторната вана.

Красимир Богданов остана впечатлен от направеното досега, от подходящата природа и не на последно място от специалистите, работещи в болницата - предимно млади хора. Той пое ангажимент да проучи възможностите за съдействие за увеличаване броя на клиничните пътеки, както и да запознае заместник-министъра на труда и социалната политика д–р Султанка Петрова и да посетят заедно здравното заведение.

Богданов беше категоричен, че е против да се закриват каквито и да било здравни, просветни и социални обекти. Особено в нашия Северозападен регион.