В дискусиите бяха засегнати множество въпроси като началния момент на продажбите и регистрацията му в СУПТО, изискванията за детайлност на фискалните бонове, т.нар. дублираща функционалност на софтуер за продажбите и други програмни продукти и много други.

От НАП съобщиха, че обмислят облекчаване на изискванията към фискалните бонове в случаите, в които има издадена фактура или друг подробен документ. Предстоят още дискусии по въпросите за търсенето на връзка на СУПТО с фискално устройство при откриване на продажбите и случаите, в които търговците ползват ERP системи и едновременно с това софтуер за управление на продажбите. На срещата бяха обсъдени и теми, свързани с кибер сигурността и онлайн търговията.

За пореден път бе потвърдена общата воля на НАП и бизнеса за ограничаване на сивата икономика, като бяха отбелязани необходимите промени в части на Наредба Н-18, които биха облекчили бизнеса при съхраняване на фискалния интерес.

Подробна информация за дискусиите в работни групи по Наредба Н-18 може да се види в специална рубрика на сайта на НАП - https://nap.bg/page?id=752, където са достъпни и пълни видеозаписи от всяка среща.