Директорът на Общинския център за социални услуги и дейности в Мездра (ОЦСУД) – Наталия Горанова каза за MediaNews, че близките на членовете на организацията ще бъдат извикани в Общинския център, за да получат пакетите.

Горанова поясни, че доброволците на Българския червен кръст в Мездра ще разнесат по домовете останалите продукти на самотно живеещите членове на организацията.

Тя каза още, че в Общинския център е получено дарение под формата на парична сума, с която да бъдат закупени продукти, осигурявайки двуседмичен безплатен десерт на потребителите.

„Получихме сума от 312 лева, с която да закупим дини от български производители. Те ще бъдат раздадени на хората, ползващи услугите „Социален патронаж“ и „Дом за стари хора“, поясни Горанова.

Директорът на Общинският център изказа радостта си от факта, че потребителите са облекчени финансово.

„Хората се зарадваха и са благодарни. За мен незрящите са най-ощетените хора в неравностойно положение, защото те наистина не могат да се справят сами и са зависими. Ако нямат близки или хора, които да се грижат за тях, няма как да се справят сами“, допълни Наталия Горанова.

Наталия Горанова разкри още, че Общинският център е кандидатствал по проект за закупуването на нов автомобил с хладилна камера, който да улесни превоза на храни, изискващи такъв режим.