Според Регистъра на народните читалища, НЧ „Васил Левски 1899” в Търнак има литературен клуб, театрален състав, музейна сбирка, танцови състави както за народни, така и за модерни танци. В същия регистър се споменава и "много лошо състояние на материалната база. Пропадане на покривна и таванска конструкция в помещенията:Театрален салон и Музейна сбирка"

Читалището в Търнак далеч не е единственото с нужда от помощ. За съжаление у нас неглижирането на културни институции е често срещана практика. Множество читалища са в абсолютно същата позиция -горчива комбинация от нужда от ремонт,финансиране, безкрайна любов към израстването на общността и никаква помощ отникъде..Но ние вярваме, че заедно можем да помогнем!

Благодарение на вас, дарителите, ремонтирахме покрива на Театралния салон на читалището. Сега ние отново имаме нужда от Вашата подкрепа. Целта ни този път е малкият салон на читалището. Вследствие на продължителни течове във ВиК мрежата едната стена на салона дълго време е била изложена на непрекъсната влага и носещата конструкция е компрометирана. Трябва да се направи укрепване на основите и стената. Салонът се използва за различни мероприятия и се нуждае от ремонт.

"Вярваме, че има хора с големи сърца, които имат възможност да ни помогнат! Подкрепете ни!" Апелират дейците. Към момента в "Платформата" са събрани едва 120 лв от целевите 6000лв. До 30.11 можете да помогнете да се събере тази сума.


Източник: uspelite.bg