Шофьорите на двете леки коли са настанени за лечение във врачанската болница в тежко състояние, с опасност за живота. В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Движението в района на катастрофата се регулира от пътна полиция. По случая е образувано досъдебно производство.

Осем души загинаха при катастрофи у нас в навечерието на Коледа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Само през последното денонощия са станали 13 тежки пътни инциденти. 12 души са ранени. В София са станали 61 леки и две тежки катастрофи. Двама са пострадали.

Вчера при тежка катастрофа загинаха заместник-кметицата на село Йоаким Груево и двете й деца. Пътният инцидент стана на пътя Пловдив - Пещера, при разклона за Йоаким Груево. При него се удариха челно микробус "Фолксваген" и лек автомобил "БМВ".

Днес в Харманли със заповед на кмета на общината Мария Киркова е обявен за ден на траур. Причината е станалата в нощта срещу 24 декември тежка катастрофа, при която загинаха трима младежи от града. Отменени са всички общоградски мероприятия на територията на общината.