До 3-4 години ще бъде готов четирилентовият скоростен път на Е 79 от Видин до Ботевград. Това съобщи на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев. Целият участък от Видин до Ботевград ще се изгражда с национално финансиране.

Първите два лота, определени за строеж са Димово - Медовница и Скравена - Ботевград. Готов за изпълнение е участъка на Е 79 от Мездра до Ботевград, тъй като там са приключили отчуждителните и тръжни процедури, на практика започват строителни дейности, доколкото позволяват условията.

Готов е и проектът за изпълнение на обходен път в участък на Е 79 от Димово до Медовница, както и доклада по ОВОС, предстои обявяване на тръжните процедури за изпълнител. През март-април следваща година ще започне реално изпълнение и на този участък, каза Тошев.

По-рано днес народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев връчи стипендия на дванадесетокласничката Ива Георгиева от СУ "Цар Симеон Велики" във Видин. Отличието се връчва за седма поредна година за високи постижения в областта на учебното дело, изкуствата и спорта. Ива Георгиева бе определена за носител на тазгодишната стипендия от педагогическия съвет на учебното заведение.

Източник: bta.bg