В ефира на NOVA заместник - директорът на училището Цветанка Найденова обясни с пожелателен характер, че: "Имаме подписан договор с фирмата, която ни обещава, че ще имаме топла вода и учениците ще могат да се възползват".

Другото училището в община Мездра е СУ "Св. Климент Охридси" в с. Зверино., за което кметът на населеното място Стоян Петров заяви, че всички мерки са взети и до два дни в училището ще има топла вода, още повече, че преди две години такава е имало.

Д-р Ирена Видинова - зам.- директор на РЗИ - Враца пояснява, че РЗИ е извършила проверки на територията на всички 74 училища в област Враца относно готовността за започването на новата учебна година. Като резултат са отчетени освежителни ремонти в почти всички учебни заведения с цел привеждане в съответствие със здравните изисквания. Видинова е категорична, че при получен сигнал, за липсата на топла вода в училище ще бъде извършена проверка и съобразно нормативните изисквания ще се прилагат всички мерки. Това са предписания на първо време, след това проверка на предписанието и засилен контрол.

Ремонтът не е приключил само в едно училище в село Хайредин, но с разрешение на министерството са осигурени условия в две други сгради. В четвъртото – начално в град Оряхово вече са готови.

Инспекторите ще продължат да следят за това и след 15-ти септември.