Той бе признат за виновен в това, че на 13.07.2022 г., пред частен дом в с. Селановци, по непредпазливост е причинил смъртта на М. М., вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда, причинена с нанасяне на удар с глава в областта на лицето в основата на носа, изразяваща се в тежка черепно-мозъчна травма.Постановената присъда за това престъпление е четири години „лишаване от свобода“, която подсъдимият да изтърпи при първоначален „общ режим“.

Р. М. бе осъден също да заплати на близките на М. М. обезщетения за причинените имнеимуществени вреди, вследствие на извършеното деяние: на съпругата му - 80 000 лева, на дъщеря му лично 60 000 лв. и като законен представител на двете му внучета още 60 000 лева – по 30 000 лева за всяко от децата, и на брат му – 50 000 лева. Подсъдимият ще заплати също разноските, направени по досъдебното производство и в хода на съдебното производство.

Мотивите към присъдата на Врачанския окръжен съд ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

Съдът определи на Р. М. едно общо наказание по това дело и по Наказателно общ характер дело 936/22 г. на Районен съд – Враца – най-тежкото – четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ режим“. Делото в Районен съд – Враца, по което Р. М. е признат за виновен, е за грабеж.

Присъдата на Окръжен съд – Враца не е окончателна, а подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.