На финал сме вече и във връзка с разрешението за строеж. С министъра на регионалното развитие сме разгледали последните детайли и са останали само няколко последователни процедури. Очакваме към края на този месец вече да имаме разрешението за строеж на довеждащия водопровод от Среченска бара”, обясни Каменов. Припомняме, че на консорциума бяха изплатени 11 млн. лева авансово, за изграждане на магистралния водопровод от язовир Среченска бара до Враца./

Кметът уточни, че има комуникация с две от фирмите в консорциума и те са потвърдили, че ще работят. Консорциумът е между две български и една румънска фирма. Кметът не скри, че една от българските фирми повече от година не може да бъде открита на адрес. Тя, обаче я не е водеща и това е въпрос на комуникация в самия консорциум, така че той е изявил желание и готовност да започне работа. Кметът съобщи, че в протокол на държавната комисия са включени всички засегната институции, предстои да бъде издадено удостоверение за ползване от ДНСК.

Изградени са 53 километра водопровод, подменена и удължена е ВиК-а мрежата в общината, възстановени са напълно силно компрометираните улици и е време черният хумор на врачани „като се асфалтира, значи после ще се разкопава” да остане в историята. "За довеждащия водопровод има одобрен Подробен устройствен план (ПУП) и са приключили всички обещетителни процедури по сервитута на трасето. Все още има хора, които смятат, че това звучи като фалшива новина, но тя е абсолютно истинска. Факт е, че три от четирите етапа на Водния цикъл вече са готови”, подчерта градоначалникът.