Той уточни, че евродепутатът Петър Курумбашев е дарил 1000 лв., а бившият народен представител Георги Божинов е предоставил 500 лв. на пострадалите. Народни представители от врачанско са осигурили препарати за почистване на калта от къщите.

Областната организация на БСП - Враца е доставила дезинфектанти и водоструйка и е помогнала на хората с труда си на място. В каузата са се включили също областната структура на социалистите в Перник и младежкото обединение на партията в града. Те са доставили одеяла, спално бельо и препарати. Консумативи за почистване са дарени и от структурата на БСП - Пловдив, Район "Западен".

Управителят на фирма "Свежест" - Враца също е дарил безвъзмездно препарати за живеещите в наводнения квартал „Карашки“ в Роман. Граждани не са останали безучастни към дарителската акция и са осигурили на хората олекотени завивки и пердета. Жена от Видин е обещала мебели за Роман, за чието доставяне от партията търсят транспорт. Кампанията бе движена от Общинската организация на БСП - Роман, чиито членове са помогнали в разчистването на дворовете.

"Прекратяваме дарителската акция! Благодарим на всички, които подкрепиха хората в този така труден момент за тях. Обявяваме категоричната си подкрепа към жителите на Роман, които разпратиха отворено писмо до институциите, с искане за щателна проверка на причините, довели от бедствената ситуация. Настояваме за адекватни мерки и незабавно почистване на речното корито, за да се осигури спокойствие на гражданите!“, призовава Иво Лилов.