Валери Божинов пристигна при тях преди Дядо Коледа и наистина превърна деня в празник за момчетата, които са били непослушни, но също като другите имат мечти, желания и надежди, а няколко от тях искат някой ден да играят футбол в професионален отбор. Футболистът разговаря с тях, разказа им за своето детство, отговори им по мъжки на много въпроси.

По време на срещата стана дума и за желанието им да гледат мач на стадиона във Враца, да направят тренировка с професионален треньор. Божинов обеща да съдейства, но и той и момчетата бяха наясно, че ситуацията в която са поставени предвижда особени правила и изисква специални разрешения.

Божигол раздаде автографи на всички и подари на отбора им футболна топка. От своя страна младежите с присъди му подариха коледни картички, лично изработени от тях. На сбогуване Божинов ги насърчи да играят футбол, да спортуват, защото това ще ги промени положително. Той им обеща нова среща и не пропусна да каже на заключените тийнейджъри, че всичко може да се постигне, ако го желаят истински, но без труд и борба, със сигурност няма да постигнат успех.