© bulgarianhandball.eu/bg

България поведе в началото на срещата с попадения на Божидар Симеонов и Николай Генов. Островитяните обаче бързо поеха контрол. Със солидна игра в защита и ефективно нападение гостите успяха да натрупат разлика от 6 гола. В края на полувремето съставът ни съкрати малко пасива за 14:18 на почивката. Интригата се запази до средата на втората част, като съставът ни на два пъти сваляше разликата до 3 гола – 20:23, 22:25. По-добрата физическа и тактическа подготовка на съперника обаче оказа своето влияние. В последните 10 минути Фарьорите увеличиха значително разликата на контраатака до финалното 25:40.

Като трети отбор от група „А“ България ще се изправи срещу четвъртия от група „Б“ в спор за участие във финала за 5-6 място. Мачът ще бъде в събота, 21 август, от 15 часа. Фарьорски острови пък ще спорят в четвъртък с Чехия за първото място в група „А“.

България: Марио Марев-2, Божидар Симеонов-6, Атила Хасан-1, Милен Валентинов-2, Александър Илиев, Николай Генов-5, Емилиян Стефанов, Илиян Младенов, Николай Петров, Любомир Пенков, Александър Николов-2, Георги Кръстев-1, Михаел Иванов-5, Милен Жеков, Енгиджан Хюсеин-1, Николай Атрев.

Треньори: Виктор Симеонов, Юлиан Симеонов

Източник: bulgarianhandball.eu/bg