На събитието присъстваха водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца Петя Аврамова, канидатите за народни представители Красен Кръстев, Мирослав Аспарухов, Мартин Харизанов, Драгомир Маринов, Владимир Миленков, Ралица Добрева и Светослав Спасов, както и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, Деница Сачева и председателят на МГЕРБ Георг Георгиев. Кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС бяха подкрепени и от кметовете на Бяла Слатина Иво Цветков, на Враца Калин Каменов, на Оряхово Росен Добрев, на Козлодуй Маринела Николова, на Мизия Валя Берчева, членове на общинските ръководства на партията в областта и симпатизанти.

Бойко Борисов поиска от членовете и симпатизантите на партията пълна мобилизация на предстоящите избори. „Трябвало да се срамуваме. От какво? От стотиците километри магистрали? От европейското признание към нас? От модернизираните села и градове?“, попита риторично той. „ГЕРБ е в отлична кондиция! Никога не сме били по-сплотени. Това е, защото направихме промяна. И се разделихме, с когото трябваше“, добави Борисов.

На негативните внушения срещу ГЕРБ и фалшивите новини се противопоставиха и другите членове на ръководството на партията. „Нашите опоненти съзнателно избягват да говорят за нашите постижения. Не говорят за това, че през последните години се повишиха минималната и средната работна заплата, повиши се брутният вътрешен продукт. Съзнателно избягват да кажат, че ние сме хората, които върнаха почти 50 000 български деца обратно в клас. Съзнателно избягват да кажат, че запазихме 300 000 работни места и помогнахме на над 30 000 фирми в кризата, почти 1 млн. български граждани получиха различна подкрепа от министерствата на труда и социалната политика и на икономиката“, обърна се към присъстващите Деница Сачева. „Над 6 млрд. бяха средствата, които отделихме за борба с кризата и те достигнаха и до 2 млн. български пенсионери, които получиха своите добавки“, добави тя.

„Призовавам Ви да бъдете с вдигната глава. Всичко сторено в годините назад, сме го правили с най-добри намерения и с грижа за хората“, каза Томислав Дончев. Той изрази увереността си, че времената на разделение и омраза скоро ще отминат и ще дойде време отново да се мисли за създаване.

„Ние като млади хора ще бъдем гаранцията, че държавата ни ще продължи да се развива по нов път. Поемам пред Вас отговорността като младежка организация да създадем ново поколение политици, което ще даде на България стабилност и устойчивост“, каза Георг Георгиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания