Първата интересна ситуация в двубоя се откри пред вратата на гостите. В седмата минута Симеон Славчев можеше да открие резултата, но ударът на халфа от близка дистанция попадна право в ръцете на Красимир Костов.

В 16-ата минута Чавдар Ивайлов стреля от дистанция, но Александър Любенов не срещна проблеми и спокойно улови кълбото.

В 28-ата минута Матеус Дуарте отправи удар с глава след центриране в наказателното поле, но топката премина над вратата.

Малко по-късно "железничарите" направиха много силна атака. Симеон Славчев пусна пас по десния фланг към капитана Красимир Милошев, който центрира остро в наказателното поле към Димитър Митков. Нападателят се хвърли, за да засече топката с крак в мрежата, но сантиметри не му достигнаха.

Секунди преди края на първата част Антонио Вутов отправи опасен удар с глава, но топката отново не попадна в целта.

В 53-ата минута Браян Переа получи шанс да забие поредния си гол в елита. Нападателят на врачани се завъртя в наказателното поле и стреля, но Александър Любенов показа добър рефлекс. Десет минути по-късно Браян Переа получи страхотно подаване, а защитата на Локомотив не успя да го спре да отправи удар с глава, но стражът на домакините отрази.

В 76-ата минута падна и първото попадение в сблъсъка. Капитанът на "червено-черните" Красимир Милошев се разписа от пряк свободен удар. Това бе гол №3 за младия халф на Локомотив (София).

Секунди преди края на срещата резервата Илия Димитров бе изведен сам срещу вратаря, но се забави прекалено много с удара и Красимир Костов направи нужното, за да не допусне втори гол. Това бе и последната интересна ситуация в двубоя.

С тази победа Локомотив (София) вече е на 6-а позиция с актив от 24 точки, докато Ботев остават 11-и с едва 11 пункта на сметката си.

Източник: sportal.bg