Двубоят на "Ивайло" започна с бърз гол на гостите. Отборът на Христо Янев откри в петата минута след разбъркване във вратарското поле на Етър. Бубакар Траоре се оказа на точното място пред голлинията и довкара топката - 1:0 за Ботев (Враца). В деветата минута Даниел Генов и Браян Переа се разминаха последователно с топката в близост до вратата на "болярите".

В 11-ата минута равенството беше възстановено. Акция на домакините завърши със силен удар на Мартин Моран, след който топката се отби в страничната греда, срещна крака на плонжиралия Красимир Костов и се спря в мрежата - нелеп автогол на вратаря на Ботев (Враца) и 1:1.

Последваха по-спокойни минути, макар че двата отбора пропуснаха по още един гол до края на първото полувреме. В последните секунди преди почивката топката отново се отби в страничния стълб и крака на Красимир Костов, но този път не премина голлинията, а и страничният рефер Живко Петров вдигна флага си засада.

В началото на второто полувреме хората на Светослав Петров наложиха натиск и това им донесе дивидент. В 49-ата минута Димо Бакалов стреля с глава, топката се отби в гредата, последва разбъркване и тя отново попадна у номер 70 от болярите. Последва намеса на вратаря Костов, а съдията Красен Георгиев посочи бялата точка. Зад топката застана ветеранът Ивайло Димитров, който с премерен изстрел намери мрежата - 2:1 за Етър.

В оставащите минути гостите от Враца потърсиха изравняването, но не сполучиха. Най-чистото положение за тима на Христо Янев пропусна Красимир Тодоров в 70-ата минута. Ударът от офанзивния халф беше блокиран в последния момент от Георги Ангелов. Така трите точки отидоха на сметката на Етър.

Източник: sportal.bg