Отбелязването на Деня на виното и любовта започна с кратка информация, свързана с празника, която бе съобщена по радиоуредбата, а всяко междучасие бе озвучено с различна българска или чужда тематична музика.

Доброволци от 4-ти и 5-ти клас раздаваха папируси с любовно пожелание и валентинки с надпис "Обичам те". Допълнителен колорит внесоха две момичета, облечени като ангели и един Купидон, пронизващ всички обичащи се.

По време на голямото междучасие се проведе благотворителният базар под наслов "Океан от подкрепа". В него доброволците продаваха домашно приготвени сладкиши. Сумата, която беше събрана е 200 лева. Тя ще бъде дарена на малката Сияна от Мездра.

Кулминацията в програмата за празника бе изненада за семейство в нужда, която се състоя под формата на предаване по модела на "Море от любов". В него участие взе семейството на Сиянка.

Водеща бе Милена Петкова от 11-ти клас, която влезе в ролята на Наталия Симеонова. Ученичката зададе въпроси за живота, любовта и предизвикателствата, пред които семейството се изправя. Майката на Сияна, Десислава Маньовска сподели, че животът учи на компромиси и в трудните моменти личи, когато двама души държат един на друг.

Доброволците от БМЧК бяха подготвили много изненади за семейството. Второкласничката Данита Павлова поздрави гостите с песните "Огън от любов" и "Котешки концерт". Нейната съученичка Фабиана Ивайлова беше подготвила стихотворение "Поздрав за човека".

Семейството получи подаръци, един от които е ваучер за почивка в Копривщица. Най-големият дар за всички бе усмивката и щастието в очите на Сияна, която се радваше на музикалните поздрави.

Гости на събитието бяха Наталия Христова - председател на общинската организация на БЧК, Маринела Илиева от Клуб "Творителница", Мария Павлова - дарител и фотографът Борис Кръстев.

По случай Трифон Зарезан всички гости получиха бутилка вино.