"Това е събитие, което ще нахрани душите и сърцата Ви, заяви водещата на благотворителната проява Росица Петрова. Днес сме се събрали тук, за да погледнем очи в очи болката на онези безмълвни наши грешки, с които се срещаме всеки ден по улиците на града ни. Грешки, които изкараха наяве нашето бездушие, безхаберие, жестокост. Всеки един е наясно, че проблем има, но за всички е по-лесно да затворят очи и да се надяват, че утре той ще изчезне.

Този проблем има име - бездомното куче или коте, което ежедневно виждаме, отивайки на работа или на училище. То е там, само, гладно, премръзнало и проскубано, може би също като нас, хората, питайки се: "Защо, какво направих грешно?" То е там, чакащо да протегнете ръка и просто да го погалите - и тогава очите му грейват, защото поне за миг е получило обич и някой го е погледнал с очите на близък приятел. Приятел, в който се е превърнал малкият екип от млади хора от "Animal help" - Мездра".

Паралелно с концерта бе организиран благотворителен базар коледни сувенири, изработени от малките елфи от Детска градина "Роза" и от Ученическия съвет при ОУ "Христо Ботев" с помощта на техните учители и родители.

От входа за благотворителния концерт и коледния базар бяха събрани общо 1088.50 лв. Една част от тази сума - 400 лв., бяха дарени за лечението на нашия съгражданин Радуил Александров, който страда от онкологично заболяване. "Надяваме се с този жест поне за кратко да усети красотата на Коледните празници!", каза при връчването на дарението водещата на събитието.

По-късно вечерта по идея на хореографа Мирослав Аспарухов в Денс клуб "Роял" се състоя благотворителна хоротека, на която всеки, който имаше мерак, тропна хорце в компанията на Ансамбъл "Мездра”, Клубовете за народни танци "Хорце, винце и още нещо..." и "Мераклии" от Мездра и Фолклорен клуб "Калушари" - Враца. По време на хоротеката бяха събрани допълнително 864 лв., които също ще бъдат предоставени за подпомагане дейността на "Animal help".

Организаторите на благотворителните прояви благодарят от сърце на всички за проявената съпричастност, милосърдие и щедрост. "Нека направеното от Вас добро се върне стократно на Вас и Вашите близки!", споделиха от сдружение "В помощ на животните в Мездра".